Marcha estatal 7N

Manifest

Marxa Estatal contra les Violències Masclistes

7 de novembre Madrid

MANIFEST

El moviment feminista DENUNCIA que les violències masclistes suposen la manifestació més violenta de la DESIGUALTAT DE GÈNERE I REPRESENTEN la més greu violació dels DRETS HUMANS DE LES DONES que pateix la nostra societat.

Des de l’any 1995, 1.378 dones han sigut assassinades pel terrorisme masclista. Enguany s’han perpetrat 70 feminicidis i altres assassinats de dones comesos per homes: només l’estiu de 2015 han sigut assassinades 37 dones i 8 menors a mans de les parelles, pares o parelles de les mares. Dones i menors sofreixen violència patriarcal en múltiples formes. I això només és la punta de l’iceberg.

Els últims anys hem patit les retallades sistemàtiques en els recursos públics generals, en els drets sexuals i els drets reproductius, retallades en la interrupció voluntària de l’embaràs de les menors d’entre 16 i 17 anys i retallades en els recursos especialitzats contra les violències masclistes. La cultura patriarcal ens culpabiliza sense que la societat, els mitjans de masses i els poders públics s’enfronten als mites misògins i antifeministes.

El moviment feminista considera que les violències, que vivim en diferents àmbits, succeeixen en una societat que tolera la desigualtat, i resta credibilitat i autoritat a les dones. El masclisme alimenta la nostra desvaloració, la cosificació dels nostres cossos i la falta de respecte a les nostres decisions. Igualment, aquestes agressions són inseparables d’aquelles que sofreixen les persones que no responen a la masculinitat hegemònica.

Per tot això, el moviment feminista convoca la marxa contra les violències masclistes el 7-N per a:

EXIGIR:

  • Que la lluita contra el terrorisme masclista siga una qüestió d’estat.
  • Que es desenvolupe i implemente el Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW, i es reforme la llei 1/2004 perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones.
  • Que tota la societat i les seues organitzacions i institucions es comprometen en aquesta lluita.
  • Que la lluita i els recursos incloguen tant la violència que exerceix la parella o l’exparella com les agressions sexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i xiquetes i totes les violències masclistes.
  • Que totes les instàncies de govern es comprometen realment en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes, així com en l’assistència i la reparació de totes les dones en situació de violència, independentment de la situació administrativa en què es troben les dones.
  • Que l’accent es pose en la protecció de les afectades, facilitant diferents sortides que impliquen una veritable recuperació vital, econòmica i social d’elles així com dels fills i filles.
  • Que la prevenció siga una política prioritària, que incloga un sistema coeducatiu en tots els cicles, la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil en la lluita contra les violències masclistes.
  • Que els mitjans de comunicació es comprometen a fer tractament adequat de les diferents de violències masclistes, visibilitzant-les, evitant el sensacionalisme morbós en el tractament i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.
  • L’eliminació de la custòdia compartida imposada i el règim de visites als menors dels maltractadors condemnats. La retirada i no-cessió de la pàtria potestat als maltractadors.

Prenguem consciència d’una vegada que el masclisme mata i fa que siga impossible la convivència exigible en una democràcia.

Estem ací presents per fer una crida a cada persona, a cada institució, a cada partit polític, a cada govern perquè no siguen còmplices d’aquesta barbàrie.

La meitat de la humanitat ha de seguir vivint, no podem permetre ni un assassinat més.
Per això us esperem el proper 7 de novembre a Madrid, on realitzarem una marxa que eixirà del Ministeri de Sanitat al passeig del Prado, a les 12 h, a la plaça d’Espanya.

ENS VOLEM VIVES! JA N’HI HA PROU!

 

 

 

Invitació

A les organitzacions i la societat civil:

El 7 de novembre tindrà lloc a Madrid una manifestació estatal contra les violències masclistes. Parlem de violències en plural, perquè, si bé el feminicidi és l’expressió més brutal del masclisme, les seues violències les vivim quotidianament el gros de les dones. La violència masclista no consisteix únicament en aquella que exerceixen els homes contra les parelles o exparelles, sinó que inclouen aquelles agressions que es produeixen en tot tipus de relacions i en tots els estrats socials.

Aquesta marxa la convoquem el Moviment Feminista, els qui fa anys que eixim al carrer a lluitar per nosaltres i per les nostres germanes. Nosaltres, que som combatives i que donem la cara. Però no estem a soles, estem acompanyades per la societat civil, per moltes persones individuals i organitzades, per un gran nombre de persones que no es reconeixen feministes i que, no obstant això, ho són. Des del Moviment Feminista volem convidar organitzacions ecologistes,veïnals i de qualsevol índole que comparteixen la nostra lluita i respecten els drets de les dones; marees verdes, blanques, taronja i de tots colors; agrupacions de treballadores i treballadors; persones migrants i locals i la ciutadania en general, perquè s’unisquen a aquesta marxa feminista contra les violències masclistes.

Volem demanar-te que ens acompanyes, sigues dona o home, en la lluita al costat de nosaltres i sumant la teua veu a la nostra. Uneix-te a la nostra causa des de la teua organització i trenca el silenci. Si ets d’un partit exigeix mesures des de dins de la teua organització; si ets d’un moviment social compartim causes, perquè a soles podem però juntes som més fortes. El 7 de novembre isquem totes i tots al carrer. El Moviment Feminista encapçalarà una manifestació massiva que pretén conscienciar sobre les violències que les dones vivim diàriament. Volem demanar-te que isques amb nosaltres per un dia amb la nostra bandera: la feminista. La que ens visibiliza a totes i a tots, la que ens unirà el 7 de novembre a Madrid.

 

2